Byt ut din bil mot en eldriven lastcykel

Som bilägare är det nästan säkert att du ibland gör korta resor i onödan. Jag är själv en av dessa och oftast skyller jag på att jag behöver lastutrymmet som bilen har.

Oavsett om du bor i en stad eller på landsbygden så kan du nästan säkert byta en del resor från bil till cykel. Undersökningar visar att hälften av alla bilresor som du och andra gör i tätort är kortare än fem kilometer. Dessa kan du enkelt ersätta med att välja att cykla istället.

Lastutrymme finns ändå

Oavsett vem du är så kan avsaknaden av lastutrymme vara skälet till att du hellre väljer bil framför cykel. Men nu är det hög tid att börja tänka i andra banor. Om resan du ska göra är lite kortare så är det bra både för miljö och hälsa om du istället för att ta bilen väljer att cykla. Klicka här för att se några olika modeller av lastcyklar som kan passa dig.

Ta hjälp av elen

Du kanske tycker att det är lite jobbigt att cykla vart du än ska. Om du satsar på en eldriven lastcykel när du ska göra dina ärenden så går det lite lättare. Batteriet hjälper dig att orka hela vägen fram.